The Highlights of Thassos

Upplev vackra Thassos med både nutida och dåtida aspekter av ön på denna härliga heldagsutflykt!

  Snabbfakta

 • Dag:
  Onsdag
 • Längd:
  Heldagsutflykt ca kl. 09.00-16.00
 • Pris:
  58 EUR per vuxen, 48 EUR per barn.

  Lunch med måltidsdryck (ett glas vin eller läsk) ingår, vegetariskt alternativ finns. Dryck finns också att köpa. Lunch för barn under 6 år ingår inte. Barn under 2 år följer med utan kostnad.
 • Språk:
  Skandinavisktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Bra skor, vattenflaska, solkräm och solhatt/keps.
 • Övrigt:
  När man besöker klostret ska både armar och ben vara täckta. Det finns kläder att låna i klostret.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Dagens första stopp är ett besök i öns viktigaste kloster, Archangelo, som tillhör Mount Athos, som numera är ett nunnekloster. En guidad tur i klostret kommer lära dig mycket om de ortodoxa religiösa traditionerna. Här får du även möjlighet att smaka på vatten från klostrets heliga källa.

Nästa anhalt är Aliki, en viktig arkeologisk utgrävning. Detta var ett viktigt marmorbrott, och utgrävningar pågår av de omgivande bostadsområdena. Vandra runt vid utgrävningarna eller njut av en kaffe på något av Alikis strandcaféer.

Efter besöket i Aliki kör vi till den imponerande bergsbyn Panagia, där vi besöker en av öns vackraste kyrkor. Här får vi veta mer om både religionen, traditionerna och de värdefulla gamla ikonerna. Sedan vandrar vi ner genom de pittoreska gränderna till byns gamla olivpress. Alla som trodde det var enkelt att pressa oliver får tänka om, och man förstår varför olivolja var så värdefullt i gamla dagar. I Panagia serveras dagens lunch, här kan du också ta en promenad i de mysiga gränderna.

Du kan förvänta dig en intressant dag med både nutida och dåtida aspekter av ön och vackra utsikter längs med vägen.